Copperhead County

Onze gasten

Image

Copperhead County

Band - nl

Copperhead County legt zich, als een van de weinige bands in Nederland, volledig toe op southern rock. Geïnspireerd door vermaarde voorgangers als Blackberry Smoke, The Outlaws en (vele) anderen brengen de zes gepassioneerde muzikanten door heel Europa hun ‘footstomping and beer raising tunes’. Heerlijke meeslepende southern rock die de luisteraar meeneemt naar de authentieke en kenmerkende sfeer van het zuiden.

Het klinkt, voelt en ziet eruit als southern rock, kortom: Copperhead County is – ondanks de Hollandse herkomst - pure southern rock. De rauwe zang en teksten over het leven van zanger Corvin Silvester vormen samen met de karakteristieke countrysound van gitarist Robert van Voorden, het herkenbare Hammond-geluid van toetsenist Jordy Duitscher en soulvolle en harmonieuze achtergrondzang van Marja Boender de ziel van de band. Drummer Alex Stolwijk en bassist Johan van Dijk zorgen voor de hartslag. Samen hebben zij een gedeelde ambitie om Nederland en de rest van Europa kennis laten maken met ‘the real southern feeling’.

Copperhead County bracht eerder al de EP ‘Enjoy the ride’ (2019) en debuutalbum ‘Brothers’ (2020) uit. Hiermee toerde de band door grote delen van Europa, van Duitsland tot Slowakije en van Nederland tot Oostenrijk. Nu is daar het tweede album ‘Homebound’, gevuld met tien southern rock-klassiekers die je gegarandeerd doen dromen van het zuiden. Voor de mix en productie werkt de band samen met de internationaal vermaarde Matt Wallace, bekend van zijn werk voor onder meer Faith No More, R.E.M., Maroon 5 en Blackberry Smoke.

Copperhead County is er klaar voor, let’s play some southern rock!

Web: www.copperheadcounty.com

Facebook: facebook.

Social Media: