The Belgium Quo band

Onze gasten

Image

The Belgium Quo band

Tribute band - be

Tribute to Status Quo Belgian Quo Band

  • Nederlands (nl)
  • English (en)
  • Deutsch (de)
  • Français (fr)

Belgian Quo Band - a tribute to Status Quo

A Tribute to Status Quo

Biografie

Het BQB-verhaal begon in de zomer van 2004, kort na het optreden van Status Quo op het Schwung-festival in Roeselare. De installatie waarmee Frank als twintiger speelde, stond kort na dat specifiek concert opgesteld en Erwin begon vastberaden aan de zelfstudie van de eindeloze Quo-set. Eind 2007 was hij klaar voor meer. Zien spelen doet spelen, en zo had Frank er duidelijk ook weer zin in gekregen: Er werd besloten om samen een nieuwe tribute band op te richten.

Eerste-optreden-Belgian-Quo-Band

BelgianQuoBand in haar beginjaar 2008

Via internet zochten ze naar een geschikte drummer en bassist. Intussen werd er de hele zomer lang nagenoeg dagelijks gerepeteerd en na deze intensieve repetities sloten we de zomer af op een aanvaardbaar niveau. In oktober kwamen ze in contact met enkele muzikanten, onder wie bassist Lieven. Er werden collectieve repetities aangevat in december, en in 2008 deden we onze eerste try-outs in Hertsberge en Maarkedal.

In 2009 stonden er vooral enkele verjaardagsconcerten, een aperitiefconcert en een TV-appearance op AVS op het programma.

In 2010 zag het er naar uit dat we – afgezien van enkele kleine concerten – een vrij rustig concertjaar tegemoet gingen. Toen besloten we om het concept van de band aan te passen…

In de beginjaren 2008-2010 was er van een échte tributeband namelijk nog niet echt sprake. Tijdens optredens werden effectief enkel Status Quo nummers gespeeld, maar we wilden groeien tot een échte tributeband: Het publiek de volledige Quo-show laten beleven!

backline-BQB-2-300x225.jpgVanaf 2010 werd volop aan dit nieuwe concept gewerkt en werden visueel veel wijzigingen doorgevoerd. Zo hielden we rekening met de handelsmerken van Status Quo: de groene en witte Fender Telecasters, de witte sneakers, het witte hemd en overjasje van Rossi, de correcte posities op het podium, de juiste choreografie én zelfs de “smoelentrekkerij” van Rossi om Status Quo zo dicht mogelijk te benaderen. Dit nieuwe concept viel duidelijk in de smaak vanaf 2011 met concerten op allerlei evenementen. In november kwam onder andere ook onze eerste DVD “The Legends Concert” uit. We waren ook te gast voor een filmopname, en als kers op de taart waren we in december opener van het Tribute Festival in de Brielpoort te Deinze.

In 2012 trokken we de uitstekende lijn van 2011 door. Er stonden aardig wat shows gepland én stilaan begon BQB ook de aandacht te trekken bij onze Noorderburen. In het voorjaar staken we tot 3 maal toe de grens over naar Nederland en waren we klaar voor het najaar.

In 2013 werd hard gewerkt om de naamsbekendheid van de band op te krikken, vooral in de vorm van persartikels en interviews op lokale radiostations over heel Vlaanderen.

Met onder andere concerten op de AB Bierfeesten in Oudenaarde, de Gentse Feesten op het Sint-Baafsplein, Tribute Festivals, een lange lijst zomerconcerten van aan zee tot in Limburg en enkele grote concerten in Duitsland en Nederland hebben we ons in 2013 alvast definitief op de kaart gezet.

Als toemaatje werd in het najaar van 2013 hard gewerkt aan hét handelsmerk van Status Quo: De overbekende witte Marshall-muur werd als laatste ontbrekend element toegevoegd aan onze show.

Met deze laatste aanpassing stonden we er in 2014 als een volwaardige Tribute Band. Het strakke Quo-ritme, dezelfde gitaren, backline, kledij, podiumopstelling en choreografie, maar vooral het creëren van dezelfde sfeer als op een échte Quo-show zijn onze handelsmerken. Al deze zaken hebben dan ook bijgedragen tot het grote succes van 2014. BQB was te gast op ontelbare festivals en evenementen van in januari tot december zoals Parkpop Oostkamp, Genk On Stage, Festival aan Zee, Swinging Hulsen, Dessel swingt, Tribute Festivals over heel België én Nederland, Stroppenconcerten Halle, Brouwerijfeesten Oudenaarde, Weerdse Bierfeesten,

We hebben ook ons steentje bijgedragen aan verschillende goede doelen en hebben gepoogd het wereldrecord luchtgitaar te verbreken op 26 juli tijdens de Gentse Feesten op het Sint-Baafsplein. Klik hier om een sfeerbeeld te bekijken van de wereldrecordpoging >

Als kers op de taart waren we op 10/08 te gast in Dautphe (Duitsland) om Status Quo zélf te gaan vervangen tijdens Rockin’ Hinterland Dautphe. Dit wegens een zieke Rick Parfitt. Vooral deze laatste 2 evenementen kwamen niet onopgemerkt voorbij de pers en zo was BQB in 2014 oa ook nog te gast bij Marcel Vanthilt’s Hotel M op één, het VTM-nieuws én het AVS-nieuws.

JoeFM-radio-interview-2

Verder waren er interviews op tientallen radiostations, waaronder nationale zenders JoeFM, Q-Music en Studio Brussel én werden er tientallen artikels gepubliceerd in nationale kranten ( zie pagina PERS). Op 21/09 was BQB ook te gast bij JoeFM nav het concert van Status Quo die avond voor de “Top 2000” in de Lotto Arena.

In 2014 werden uiteindelijk bijna 50 shows gespeeld in 3 verschillende landen. Ook in 2015 heeft BQB al weer zeer veel van zich laten horen en zitten er inmiddels ook al heel wat shows op in binnen- en buitenland. De band was onder meer te gast op het Woodrock Festival in Oostenrijk en op verschillende festivals in Nederland en Duitsland. In België werden ook weer zeer mooie concerten afgewerkt, waaronder een show voor het goede doel op Rock4specials op 25-06 in Evergem. BQB zet zich dan ook actief in om elk jaar 2 optredens te spelen voor goede doelen. We hebben in het voorjaar via de media een oproep gedaan en zeer intensief naar goede doelen gezocht. Uiteindelijk zullen we er dit jaar 3 spelen. Na onze wereldrecordpoging vorig jaar op de Gentse Feesten – Sint-Baafs wilden we in 2015 opnieuw iets speciaals doen. Het hoogtepunt van het jaar is dan ook ongetwijfeld onze geslaagde ROCK TIL’ YOU DROP tour op 12/09 waarmee we opnieuw overvloedig de pers en nationale radiostations zoals MNM, Radio 2, JoeFM, STUBRU én regionale TV (RINGTV) haalden (zie PERS ).

Rock-til-you-drop-Belgian-Quo-BandIn 1991 slaagde Status Quo erin om in minder dan 12 uur 4 volwaardige concerten te spelen op 4 verschillende locaties in Engeland. Deze stunt hebben wij succesvol herhaald in Vlaanderen. Wij speelden in Olen, Nieuwenrode, Snaaskerke en Schuiferskapelle telkens een full show en dit alles in minder dan 12 uur. Om dit mogelijk te maken konden we oa rekenen op zeer speciaal vervoer en een fantastische crew. Je leest er alles over op onze facebookpagina en bekijk ook de RTYD aftermovie hier. Deze stunt is ook Status Quo ter ore gekomen en zo hebben we een echte meet and greet kunnen regelen tussen beide bands. Ze wilde die “crazy Belgians” wel eens ontmoeten, want geen enkele tribute was al zo ver gegaan in het “nadoen” van hen.

Ons 10e jubileum hebben we vooral gevierd met super veel optredens, in juli en augstus alleen al deden we maar liefst 18 optredens! We stonden onder meer voor de 3e keer op het Rockin’n Hinterland Festival in Dautphe (Duitsland) waar we ooit Status Quo mochten vervangen. Teruggevraagd worden is het mooiste compliment wat een band kan krijgen, daarom stonden we in 2017 voor de 6e (!!!) keer in Assendelft. In Deurne (NL) stonden we in 2014 op het Walhalla Zomerfestival, maar nu werden teruggevraagd als headliner. Verder waren er echt top-optredens tijdens de Paulusfeesten in Oostende en Yesterdayland in Bobbejaanland. Om alles extra feestelijk te maken hebben we dat jaar ook een eigen biertje gebrouwen, wat zeg ik ? 2 biertjes! Ook naar het voorbeeld van Status Quo uiteraard, want ook zij hebben hun eigen bier.

In 2018 namen we een jaartje rust, de afgelopen 10 jaar waren immers al zeer intensief geweest. Voor 2019 gaan wij alvast volle gas verder waar we in 2017 zijn gestopt! Be prepared!!!!!!!!!!!!

Belgian Quo Band officiëel erkend door Status Quo

Op de officiële Status Quo website werd een link toegekend naar onze site.

webdesign by Xtence | Belgische Status Quo tribute band Belgian Quo Band België © all rights reserved

Social Media: