26 feb. 2023 The Crossover presents Sunday 26/02/2023 Johnny Cash Birthday Concert.(BE)

nog

Rockfactory presenteert The Crossover presents Sunday 26/02/2023 Johnny Cash Birthday Concert.(BE)

Johnny Cash Birthday Concert

  • zo 26 februari
  • 17:00
  • +25
  • 10,00Op 26 februari 2023 zou Johnny Cash 91 jaar geworden zijn. Daarom speelt de Gentse Johnny Cash tribute band The Man in Black op die dag in hun thuishaven een feestelijk huldeconcert ter ere van de grootste countryzanger ooit. Een overzicht van zijn carrière in iets meer dan 25 liedjes, inclusief een zevental duetten Johnny Cash/June Carter!

The Man in Black Group brengt de nummers van Cash op zo'n manier dat ze vandaag nog altijd relevant zijn. Trouw aan de roots van de country, maar met de energie en kracht van rock'n roll. Johnny Cash voor de 21ste eeuw.

De diepe, doorleefde stem van zanger/gitarist Geert Bouckaert ligt heel dicht bij die van Cash, maar toch brengt hij geen slappe imitatie van de meester, maar geeft hij elke song een eigen touch. Ook zangeres Yanina Van Steenbrugghe vult de partijen van June Carter op haar geheel eigen manier in. Krachtiger, warmer, soulvoller.

Gitarist Lajos Tauber zorgt met zijn telecaster voor het typische countrygeluid, maar verrijkt het Cash-repertoire ook met meer rockgerichte en bluesy sounds, vaak gedragen door de mondharmonica van Geert Bouckaert. Contrabassist Karel Algoed en drummer Tom Voet voegen aan het Cash-repertoire de vibe van rockabilly toe.

Cash stond jarenlang bovenaan de countrycharts, maar slaagde er ook in om door te breken naar een groter publiek. I walk the Line, Ring of Fire, Get Rhythm: iedereen kent die nummers. Op zijn 70ste, vlak voor zijn dood, scoorde Cash nog een hit met Hurt, waardoor hij weer een nieuwe generatie wist aan te spreken.

Line-up: Geert Bouckaert (zang, akoestische gitaar, mondharmonica) Yanina Van Steenbrugghe (zang, percussie) Lajos Tauber (elektrische gitaar) Karel Algoed (contrabas) Tom Voet (drums)

Foto (c) Karim Hamid.

Info:

  • Locatie: The Crossover Music Pub, Langerbrugge Eiland 1, 9000 Ghent (Belgium)
  • Deuren open om: 17:00u
  • Einde om: 22:00u
  • Prijs aan de kassa: € 10,00

Koopeen ticket

Tickets worden niet door Rockfactory verkocht

Koop een ticket

Koopeen ticket

Tickets worden niet door Rockfactory verkocht

Koop een ticket