18 jun. 2022 The Crossover presents, Das Rock @ The Crossover, Saturday 18/06/2022.

nog

Rockfactory presenteert The Crossover presents, Das Rock @ The Crossover, Saturday 18/06/2022.

Das Rock @ The Crossover


  • za 18 juni
  • 20:30
  • +25
  • 8,00Het is allemaal begonnen in de zomer van 2010. Reeds meer dan 2 jaar liep den Eddy met de gedachte rond om een nieuwe band te beginnen. Hij had Steven toen al gevraagd of hij wilde drummen in deze nieuwe band, hij stemde meteen toe.

Maar het is pas echt beginnen lopen toen op een zomerdag Alain van leer trok en Eddy opzocht met de vraag om eens bij elkaar te komen en te praten over het starten van een nieuwe band. En zo geschiedde. Tijdens deze eerste bijeenkomst nam Alain zijn akoestische gitaar ter hand, en speelde een deuntje. Eddy speelde meteen in op zijn gitaarwerk en zag dat het goed zat. Alain kende ook een geschikt persoon die bas speelde, Aristo, een jonge gast met veel talent en goesting om op de planken te staan.

Na een paar sessies voelden we dat het klikte. We waren toen met vier en konden starten met het uitzetten van onze muzikale lijnen. Een vaste repetitieruimte drong zich op en de zoektocht werd gestart, deze was echter van korte duur. We stelden de vraag aan Rootje. Die was zo enthousiast bij het horen van onze plannen dat hij meteen akkoord was om ons zijn repetitiekot\clubhuis ter beschikking te stellen.

Na wat samen gespeeld te hebben, zochten we verder naar een tweede gitarist en een toetsenist(e). De gitarist vonden we in Jeroen Heyndrickx, schoonbroer van Steven. Zo begon de groep stilaan vorm te krijgen, maar we stelden vast dat er toch nog iets ontbrak, een pianogeluid. Eddy heeft toen ons Anneke opgezocht om te vragen of ze het zag zitten om deel uit te maken van de nieuwe groep. Eddy kende haar al van zijn vorige groep, de Marcels, en ze wist reeds lange tijd van diens plannen af. Na eenmaal samenkomen was Anneken direct overtuigd dat we samen iets moois konden opstarten.

Eindelijk voltallig hebben we nu een band die bestaat uit 6 leden vol ambitie om menig podia te bespelen. We spelen een mix van nieuwe en oudere nummers die een zeker Studio Brussel gehalte hebben. We zijn een echte rockband, maar zo nu en dan komt ook de gevoelige toeschouwer aan zijn/haar trekken bij het weerklinken van een prachtige ballade.

Info:

  • Locatie: The Crossover Music Pub, Langerbrugge Eiland 1, 9000 Ghent (Belgium)
  • Deuren open om: 19:00u
  • Einde om: 23:00u
  • Prijs aan de kassa: € 8,00

Koopeen ticket

Tickets worden niet door Rockfactory verkocht

Koop een ticket

Koopeen ticket

Tickets worden niet door Rockfactory verkocht

Koop een ticket