12 jun. 2023 The Crossover presents, Derek &The Dirt(BE) Back on stage

nog

Rockfactory presenteert The Crossover presents, Derek &The Dirt(BE) Back on stage

30 jaar geleden was Derek & the Dirt de rockband met één van de beste live-reputaties in België.

Oh by the way, de eerste single uit hun eerste titelloze album Derek & the Dirt (geproduced door de betreurde Thé Lau) was een schot in de roos en zette de band definitief op de kaart in de muziekscene.

EMI tekende de groep voor 3 albums na een memorabel concert op Marktrock Leuven.

Love’s exaltation was een tweede schot in de roos. Het titelnummer, maar ook Run en vooral Rosie, een powerballad, werden nieuwe radio hits en hun live-reputatie bleef groeien. Ze speelden op zo goed als alle festivals en in de beste zalen van het land. In 1992 namen ze een live-cd Fourplay op voor Radio 1, geproduced door Patrick Riguelle. Het werd hun bestseller maar ook hun zwanenzang.

Misschien ging het er iets te hevig aan toe want Derek and the Dirt was een kort leven beschoren, in 1993 splitte de band en gitarist Pim Wolf en zanger Derek gingen elk hun eigen weg.

Onderhuids bleef de zin groeien om nog eens samen met oud, maar vooral ook nieuw werk de Belgische rockscène met enkele vette stomende optredens te verrassen. Tijd om nog eens na al die jaren in de luwte, er met the Dirt een vuile lap op te geven.

Na enkele gesmaakte reünie-optredens in 2017 en een maandje kamperen in de Number Nine Studios in Gentbrugge lag in 2018 het nieuwe album All Today’s Words in de winkel. Stomende R&R en pakkende powerballads.

In 2019 deden ze een clubtour en brachten ook nog een nieuwe single uit Massa, een moderne slave-song over de verslaving van het muziek spelen….

Derek: zang, gitaar.

Pim De Wolf: gitaar.

Peter De Bosschere: drums.

Philippe De Vuyst: bas.

Info:

  • Locatie: The Crossover Langerbrugge Eiland 1 9000 Ghent
  • Deuren open om: 19:00u
  • Einde om: 23:00u
  • Prijs aan de kassa: € 12,00

Koopeen ticket

Tickets worden niet door Rockfactory verkocht

Koop een ticket

Koopeen ticket

Tickets worden niet door Rockfactory verkocht

Koop een ticket